برگزاری همایش پدافند غیرعامل و گشایش اعتبار اسنادی داخلی ریالی بانک ملی ایران

چهارشنبه 8 آگوست 2018 در 17:51


همایش پدافند غیرعامل و گشایش اعتبار اسنادی داخلی ریالی بانک ملی ایران با حضور محمود شایان عضو هیات مدیره بانک، اعضای کمیته مرکزی پدافند غیرعامل، روسای ادارات امور شعب و شعب مستقل در ساختمان استاد مطهری اداره کل آموزش برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بانک ملی ایران، محمود شایان در این همایش که با هدف افزایش آمادگی در برابر تهدیدات نوین و حفظ منافع مشتریان با به کارگیری ابتکارات و خلاقیت ها برگزار شد، با تاکید بر اینکه در زمان تحریم ها به علت وجود محدودیت ها در گشایش اعتبارات اسنادی فشار سنگینی بر نقدینگی بانک وارد بود، گفت: باید به سمت و سوی ابزار تعهدی اعتبار اسنادی داخلی و ضمانتنامه ها پیش رویم تا بتوانیم علاوه بر افزایش درآمدهای غیرمشاع، سهم بانک ملی ایران از بازار بانکی را نیز بیشتر کنیم.

وی با تاکید بر اینکه در این راستا دوایر اعتبارات و ارزی شعب باید همکاری نزدیکی با هم داشته باشند، خطاب به روسای ادارات امور شعب بیان کرد: شعب درجه دو و بالاتر بانک باید به بخش گشایش اعتبارات اسنادی ورود کنند که در این صورت بانک نیز قطعا حمایت های لازم را خواهد داشت.

اوراق گواهی سپرده ۱۸ درصدی بانک ملّی ایران، فرصتی ارزنده برای سرمایه گذاری

عضو هیات مدیره بانک ملی ایران با اشاره به فروش اوراق گواهی سپرده ۱۸ درصدی این بانک از روز گذشته در شعب سراسر کشور گفت: پیش از تغییر و تحولات بانک مرکزی درخواست مجوز برای فروش اوراق گواهی سپرده را ارایه کردیم که خوشبختانه با این امر موافقت شد تا کمی از فشار بازارهای ارز و سکه نیز کاسته شود.

وی ادامه داد: بدین ترتیب این فرصت ارزنده برای هموطنان عزیز فراهم شد تا در قالب اوراق گواهی سپرده مدت‌دار ویژه سرمایه گذاری (عام ) بتوانند از نرخ سود علی الحساب ۱۸ درصد سالانه بهره مند شوند.

شایان بیان کرد: این اوراق با سررسید یکساله، با نام، غیرقابل انتقال و قابل باز خرید قبل از سررسید با نرخ ۱۶ درصد سالانه از تاریخ انتشار است. همچنین معامله ثانویه اوراق در بازار سرمایه از طریق شرکت های بورس اوراق بهادار تهران و یا فرابورس ایران امکان پذیر است.

وی درباره مزیت های اوراق گواهی سپرده ۱۸ درصدی بانک ملّی ایران نیز تاکید کرد: اوراق مذکور معاف از مالیات است و سود علی‌الحساب آن به صورت ماهانه پرداخت می‌شود.

مدیر امور اعتباری بانک نیز در این همایش ابراز داشت: سیستم بانکی کار گروهی می طلبد و در این میان باید ارتباطات موثر و صحیح را مورد توجه ویژه قرار داد.

علی موسوی زاده با بیان اینکه در سال ۲۰۱۷ یک بانک آمریکایی ۱۷ میلیارد دلار سود خالص کسب کرد که رقم قابل توجهی است، ابراز کرد: این بانک تنها یک شعار داشت و آن ارتباط با مشتری بود. رییس این بانک تنها یک پرسش را مطرح کرد و آن هم این بود که «می خواهم بدانم کارمندان بانک چگونه درباره مشتری فکر می کنند؟» حالا باید ببنیم ما درباره مشتری ها چگونه فکر می کنیم؟

رییس اداره کل اعتبارات بانک نیز با بیان اینکه امروز با توجه به اقتضای اسناد تعهدی، تمرکز بر صدور اعتبارات اسنادی به عنوان موثرترین ابزار سیستم بانکی است، اظهار کرد: در سیاست اعتباری امسال نگاه ویژه ای به بخش اعتبارات اسنادی صورت گرفت و حدود اختیارات نیز در این بخش افزایش پیدا کرد.

فریدون رشیدی تصریح کرد: با توجه به گستردگی شعب و حجم منابع بانک ملی ایران انتظار می رود به لحاظ صدور اعتبارات اسنادی در شبکه بانکی سرآمد باشیم.

حفظ و حراست از منابع سپرده گذاران، مهم ترین رسالت بانک ملی ایران

همچنین معاون پشتیبانی بانک نیز در این همایش با تاکید بر اینکه حفظ و حراست از منابع سپرده گذار و در سطح کلان تر منافع کشور مقابل تهدیدها و خطرات احتمالی پیش رو مهم ترین رسالت ما در بانک است، تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی جناح بندی دشمن علیه کشور بسیار سازمان یافته تر شد و به همین علت در بانک ملی ایران نیز توجه ویژه ای به این مهم صورت گرفت و کمیته پدافند غیرعامل هم در همین راستا تشکیل شد.

عباس شفیعی افزود: دستورالعمل سازمان پدافند غیرعامل نیز در بانک پیاده سازی شد و تلاش کردیم تا تعاملات میان دستگاهی نیز بیش از پیش افزایش یابد.

وی مهم ترین اصل در پدافند غیرعامل را وجود آمادگی لازم عنوان و تاکید کرد: آمادگی بدون آگاهی ممکن نخواهد بود و به همین منظور نیز تعدادی از همکارانمان را به همایش های خارج از بانک اعزام کردیم.

شفیعی خاطر نشان کرد: امروز اموال مشتریان تنها بعد فیزیکی ندارد بلکه مهم ترین عنصر اطلاعات آنهاست که با پدافند غیرعامل حوزه سایبری، آمادگی لازم در جهت حفظ اطلاعات مشتریان بانک وجود دارد.

حملات سایبری به بانک ها، سه برابر بیش از سایر بخش ها

در ادامه، جانشین معاونت فاوای سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: امروز حملات سایبری به بخش بانکی سه برابر بیش از سایر بخش هاست و برآوردها نشان می دهد تا سال ۲۰۲۵ هزینه های مدیریت زیرساخت امنیت سایبری بانک ها تا ۴۰ درصد رشد خواهد داشت.

پارسا با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره پدافند غیرعامل بیان کرد: ایشان پدافند غیرعامل را همانند مصون سازی بدن انسان از درون دانسته اند که تهاجم دشمن نیز اثری در آن نخواهد داشت. درواقع پدافند غیرعامل ما را به سطح قابل قبولی از بازدارندگی و جلوگیری از وقوع جنگ می رساند.

وی گفت: امروز بانک ها به ویژه بانک ملی ایران به جهت گستردگی شعب و تعداد مشتریان یکی از مولفه های اقتصادی هستند که با امنیت کشور سر و کار دارند.

پارسا استفاده از هوش مصنوعی به جای هکرها برای حملات سایبری و سرقت اطلاعات تجاری و هدف گرفتن سازمان ها را از جمله مهم ترین تهدیدات سایبری در سال ۲۰۱۸ عنوان کرد و گفت: سرمایه گذاری بر روی سامانه های امنیت سایبری، تمرکز بر مراکز داده، پذیرش توان تحلیل پیشرفته و راهکارهای تجارت سنتی و… از مهم ترین رویکردهای بانکداری نوین خواهند بود.

پدافند سایبری یک اولویت مهم برای بانک ملی ایران است

در ادامه حسین صابری رییس اداره کل حفاظت فیزیکی و فنی و دبیر کمیته پدافند غیرعامل بانک ملی ایران با اشاره به امور ایمنی و مدیریت بحران در بانک بیان کرد: امروز پدافند اقتصادی و ارزهای دیجیتال بسیار حایز اهمیت هستند و از آنجا که اکنون ۳۵۰ میلیون کارت بانکی در دست مشتریان است و روزانه ۱۲۰ میلیون تراکنش بانکی در کشور صورت می گیرد و ۹۵ درصد فعالیت های بانک ها از حوزه فیزیکی و سطح شعب به سمت بانکداری الکترونیک سوق یافته بنابراین بحث پدافند سایبری یک اولویت مهم برای بانک ملی ایران محسوب می شود.

داوود ملک نیا رییس اداره کل آموزش بانک نیز در این همایش گفت: تاکنون دوره های پدافند غیرعامل برای ۴۷۰ نفر از روسا و معاونان ادارات برگزار شده و در سال ۹۷ نیز این روند ادامه می یابد.

تصریح کرد: همچنین ۱۷۲ دوره اعتبارات اسنادی داخلی در بانک برگزار و تعداد سه هزار و ۹۰۰ نفر از همکاران در این دوره ها شرکت کرده اند که امسال نیز برگزاری ۷۰ دوره دیگر را در دستور کار داریم.

وی خاطر نشان کرد: گشایش اعتبارات اسنادی می تواند در کسب درآمدهای غیرمشاع و بهبود شرایط بانکی و ترازنامه اثر مثبت و بسیار قابل توجه داشته باشد و امیدواریم بتوانیم بیش از پیش در جهت پیشبرد اهداف عالیه بانک گام برداریم.

در پایان این همایش نیز پانل پرسش و پاسخ با حضور مسئولان بانک برگزار شد.

اظهار نظر