591 اثر برای نخستین رقابت علمی «کنز»

دوشنبه 12 نوامبر 2018 در 21:17


رئیس شورای داوری نخستین دوره رقابت‌های علمی کنز از ارسال ۵۹۱ اثر به این رقابت‌ها خبر داد.
سعید سهراب پور در مراسم پایانی نخستین دوره­ رقابت‌های علمی کنز گفت: ۱۰۴۵ نفر از دانشجویان و اعضای هیات علمی زیر ۴۵ سال در جهان اسلام در این دوره از رقابت‌ها شرکت کردند.
وی افزود: این رقابت‌ها در ۵ حوزه سلامت با ۱۵۲ اثر، فناوری اطلاعات و ارتباطات با ۱۳۶ اثر، آب و محیط زیست با ۱۵۴ اثر، انرژی با ۹۵ اثر و اقتصاد با ۵۴ اثر رسیده برگزار شد.
سهراب پور گفت: در این رقابت‌ها آثاری از ۱۵ کشور اسلامی از جمله ایران، عمان، پاکستان، مالزی، عراق، افغانستان، سوریه، فلسطین، اردن، تونس، بنگلادش، اندونزی، نیجریه، مصر و قزاقستان حضور داشتند.
وی افزود: ۳۶ اثر از کشور‌های خارجی به این دوره از رقابت‌های علمی کنز ارسال شده بود که حدود نیمی از آن‌ها از کشور پاکستان بود، اما شرکت کنندگان مالزی بیشتر موفق به کسب رتبه در این مسابقات شدند.
رئیس شورای داوری نخستین دوره رقابت‌های علمی کنز گفت: هیات داوران ۱۰ درصد از آثار را عالی، ​ ۶۰ درصد را خوب و تنها ۳۰ درصد را متوسط ارزیابی کردند.
وی افزود: ۷۰ درصد شرکت کنندگان را آقایان و ۳۰ درصد را بانوان تشکیل دادند که همه آن‌ها زیر ۴۵ سال بودند.
سهراب پور گفت: کارکردگرایی مهم‌ترین شاخص برای کسب امتیاز آثاری بود که به صورت ویدیوئی به زبان انگلیسی یا زیرنویس انگلیسی ارسال شده بود.
وی افزود: ایران رتبه اول علمی در جهان اسلام را داراست به این سبب دیگر کشور‌های اسلامی علاقه زیادی به حضور در رقابت‌های علمی ما دارند.

**برگزاری جایزه مصطفی (ص) با هدف شناسایی دانشمندان جوان جهان اسلام
دبیر اجرایی رقابت کنز گفت: با هدف شناسایی دانشمندان جهان اسلام مسابقات کنز در چند حوزه علمی برگزار می‌شوند.
برگزاری جایزه مصطفی با هدف شناسایی دانشمندان جوان جهان اسلامبه گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد حسین قمری دبیر اجرایی رقابت کنز در نشست خبری این دوره از مسابقه که عصر امروز در دانشگاه صنعتی امیر کبیر برگزار شد با اشاره به هدف بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) گفت: این بنیاد با هدف شناسایی دانشمندان جوان جهان اسلام با همکاری دستگاه‌های مختلف برگزار می‌شود.
دبیر اجرایی رقابت کنز با بیان اینکه این دوره از مسابقات در پنج حوزه برگزار می‌شود، گفت: در پنج حوزه مختلف فراخوان آثار دریافت شد و تمامی این آثار در دو مرحله مورد داوری و بررسی قرار گرفتند.
قمری ادامه داد: در هر یک از این حوزه‌ها سه اثر که از لحاظ علمی کیفیت بالایی را داشته باشند به عنوان آثار برتر انتخاب می‌شوند و همچنین نفر اول هر یک از حوزه‌ها هم جایزه برتر را دریافت می کنند.

**حمایت از برگزیدگان رقابت علمی کنز برای فرصت مطالعاتی خارج از کشور
دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی گفت: برای حمایت از برگزیدگان رقابت علمی کنز، با بنیاد ملی نخبگان رایزنی‌ شده است.
علی عمرانی در نشست خبری آیین پایانی اولین دوره رقابت علمی کنز که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، گفت: بنیاد علم و فناوری مصطفی از بنیادهای علمی است که هزینه‌های آن توسط خیّرین تأمین می‌شود و برنامه‌های آن برای شبکه‌سازی نخبگان علمی است. اعضایی به‌عنوان اعضای خادم‌المصطفی از کشورهای مختلف نظیر آلمان، اندونزی، کنیا، عربستان، سنگاپور و میانمار در این بنیاد فعال هستند.
وی افزود: به‌منظور آشنایی جامعه و ارتباط بیشتر با حوزه‌های علم و فناوری موزه هنر مصطفی را پایه‌گذاری و راه‌اندازی کردیم که این امر به‌خاطر آن است تا مردم در آن‌سوی مرزها با هنرهای هنرمندان برای خدمت به پیامبر(ص) آشنا شوند.
دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی گفت: هنرمندان غیرایرانی اعلام آمادگی کردند تا آثار خود را در این موزه به‌نمایش بگذارند تا بتوانیم گفتمان علم و فناوری را بیش از قبل توسعه دهیم.
عمرانی درباره مسابقه دانش‌آموزی نور توضیح داد: دور سوم این مسابقه به‌ اتمام رسیده و به‌ زودی اختتامیه دور سوم آن نیز برگزار می‌شود که در این دوره همکاری هفت کشور جهان اسلام را شاهد بودیم، همچنین برای دوره آتی نیز به‌زودی فراخوان اعلام می‌شود.
وی ادامه داد: مسابقه دانش‌آموزی نور به‌ منظور توانمندسازی دانش‌آموزان در حوزه خلاقیت و نوآوری برگزار می‌شود و در کنار آن برای دانشمندان جوان، رقابت علمی کنز را برگزار می‌کنیم.
دبیر شورای سیاست‌گذاری جایزه مصطفی اضافه کرد: برای حمایت از برگزیدگان اولین دوره رقابت علمی کنز، با بنیاد ملی نخبگان رایزنی شده تا برگزیدگان اولین دوره این رقابت بتوانند از فرصت‌های مطالعاتی و تحقیقاتی در داخل و خارج از کشور استفاده کنند. همچنین تمام فعالیت‌هایی که طی این رقابت انجام می‌شود، در راستای ایجاد شبکه علمی جهان اسلام است.
عمرانی تصریح کرد: علاوه بر این برنامه‌ها، رویداد استپ نیز تحت‌عنوان برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری دانشمندان جهان اسلام با حضور ۷۰ دانشمند جهان اسلام در حوزه‌هایی نظیر آب و سلامت برگزار می‌شود تا طی این رویداد، شرکت‌کنندگان با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام نیز آشنا شوند.

اظهار نظر