دو گزینه اصلی برای ریاست مجلس یازدهم در ترازوی نقد

جمعه 17 آوریل 2020 در 19:42


مجلس یازدهم شورای اسلامی تا نیمه اول خرداد تشکیل می شود و گزینه های نهایی ریاست مجلس در حال مشخص شدن است.
منتخبان مجلس یازدهم باید در نیمه اول خرداد ۹۹ گرد هم آمده و سرنوشت مدیریت مجلس آینده را روشن کنند.

باتوجه به تغییرات گسترده در ترکیب مجلس آینده، پیش بینی ریاست مجلس و کمیسیون ها ساده نیست، اما از شواهد مشخص است که از بین گزینه های محمدباقر قالیباف، سید شمس الدین حسینی، علی نیکزاد، سید مسطفی میرسلیم، حمیدرضا حاجی بابایی و علی زاکانی، بخت گزینه های اول و دوم از سایرین بیشتر است.

محمدباقر قالیباف اگرچه در تهران رای قاطعی آورد، اما با دو مشکل واگرایی جدی در بخشی از فهرست تهران و عدم قطعیت در رای سایر شهرها روبرو است.

محمدباقر قالیباف با سابقه شهرداری تهران به مدت ۱۲ سال(از ۸۴ تا ۹۶)، فرماندهی نیروی انتظامی، فرمانده نیروی هوایی سپاه، فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و رئیس و نماینده رئیس دولت اصلاحات در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز(۸۳ تا ۸۴)، در حوزه مدیریتی کشور فعال بوده است.

گسترده محدود سوابق قالیباف به امور نظامی و شهرداری تهران؛ باعث شده است تا در بین نخبگان اقتصادی، فعالان صنعتی و سیاسی تردیدهای جدی درباره توانایی های مدیریتی وی باتوجه به الزامات خاص مدیریت مجلس در دوره ای که کشور با رکود تورمی و پیچیدگی روابط کشور در تعامل با نهادهای اقتصادی بین المللی و کشورهای خارجی در دوران نفت ارزان و مشکلات بودجه ای روبرو شده است، وجود داشته باشد.

گزینه دیگر ریاست مجلس سید شمس الدین حسینی اقتصاددان و وزیر اقتصاد در دولت های نهم و دهم است.

این اقتصاددان، مدیر کلی حوزه ریاست و بین الملل سازمان برنامه و بودجه(۱۳۷۴ تا ۱۳۷۷)، هماهنگ‌کننده ملی پروژه‌های دفتر عمران سازمان ملل متحد(۱۳۷۵ تا ۱۳۷۷)، دبیر کمیسیون‌های مشترک همکاری ایران با کشورهای کره جنوبی، مالزی سازمان برنامه و بودجه، مدیرکلی دفتر بین‌الملل و روابط عمومی وزارت نیرو (۱۳۷۷ تا ۱۳۸۱)، مدیرکلی دفتر مطالعات اقتصادی وزارت بازرگانی(۱۳۸۱ تا ۱۳۸۷) و معاونت وزیر کار و رفاه اجتماعی (۱۳۸۷) را در کارنامه دارد که از سال ۱۳۹۲ به عنوان رئیس گروه منافع و اقتصاد دفاع مرکز تحقیقات استراتژیک ستاد کل نیروهای مسلح فعالیت می کند.

سوابق اقتصادی داخلی و خارجی سید شمس الدین حسینی استاد اقتصاد دانشگاه علامه در دوره ای که اقتصاد به مساله اصلی کشور تبدیل شده، باعث گرایش جدی نخبگان اقتصادی، صنعتی و رسانه ای به حسینی شده و بخت وی را برای ریاست مجلس یازدهم افزایش داده است.

تا کمتر از ۲ ماه دیگر مشخص می شود که منتخبان مجلس یازدهم به کدام یک از این دو گزینه محمدباقر قالیباف و سید شمس الدین حسینی برای اداره مجلس یازدهم در سال “جهش تولید” رای خواهند داد.

اظهار نظر